Moodboard maken werkt

Moodboard: Jungle babykamer

Een moodboard maken voor je interieur zorgt ervoor dat je jouw ideeën visueel maakt. Dit is een goede manier om een start te maken met een restyling of (her)inrichting van jouw interieur. Als interieurontwerper start ik elk project met een moodboard. Door beeldmateriaal te verzamelen van bijvoorbeeld meubels, materiaalstalen en verfkleuren krijg ik een goede basis voor mijn interieurplan.

Ik vind het belangrijk dat het moodboard een weerspiegeling is van de persoonlijkheid van mijn klant. Immers woon je het prettigste als je een interieur creëert waar je je thuis voelt.

Waarom is een moodboard maken handig?

  • Je wilt graag een verandering aanbrengen in je interieur maar je weet niet wat je aanspreekt
  • Je op zoek ben naar een kleur in je huis maar je weet niet of het mooi staat, maak dan een moodboard van je bestaande stijl (zoek plaatjes van spullen die in je interieur staan) en voeg er dan kleurenplaatjes bij. 
  • Je wil graag een een stijlplan maken voor het nieuwbouwhuis waarvan je binnenkort de sleutel krijgt
  • Je vindt veel woonstijlen mooi maar in welke stijl voel je je goed? 

Voor deze opdracht schakelde een vriendin mijn hulp in omdat ze niet wist waar ze moest beginnen met de babykamer voor haar kindje. Wel wist ze dat ze het jungle thema erg leuk vond. Daarmee ben ik aan de slag gegaan met als resultaat een moodboard en bijbehorende shoppinglijst.