Portugese Stijl Interieur

Portugal in Amsterdam

Voor dit appartement in Amsterdam zijn we intensief aan de slag gegaan om de basis te leggen. De eigenaren hadden nog niets gedaan aan de inrichting en door de grootte van de woonkamer was het voor hen erg moeilijk om keuzes te maken. Het geheel had een erg onsamenhangende uitstraling.

Ze wilden meer sfeer, samenhang en gezelligheid en dat voor een bepaald budget. We zijn in gesprek gegaan over de sfeer en wat hen aantrekt in een interieur. Middels een zoektocht op Pinterest kreeg ik een goed beeld van wat ze wilden. Dit vind ik een belangrijk aspect in het proces, want zo leer ik waar je je comfortabel bij voelt. 

Uiteindelijk ben ik mijn ontwerp gaan maken, met hun afkomst in mijn achterhoofd en de spullen die ze zeker wilden behouden. Ze komen uit Portugal. Mijn voorliefde voor het combineren van verschillende stijlen en sferen kwam helemaal tot uiting in deze opdracht. Ik heb rekening gehouden met hun cultuur, wat geresulteerd heeft in een sfeervol en warm interieur. Alle muren zijn geschilderd in lichte kleuren, een wand in School House White (No.291) van Farrow & Ball en de tegenoverliggende zijde Lime White (NN51) van Painting the Past. De kleuren op de wanden geven de grote woonkamer een samenhangend geheel. Dat is wat kleur doet.

Daarnaast is er gekozen voor een Portugese tegel in de keuken en daarboven afgewerkt met Parma Grey (No.27) van Farrow & Ball. De speelse glazen kleurrijke lamp boven de bar maakt de keuken nu een gezellige en sfeervolle plek om gasten te ontvangen. 

De oude eikenhouten tafel is een echte eyecatcher in dit appartement, samen met de grote lampen. Ze wilden ook graag de lange muur in de woonkamer doorbreken en meer speelruimte voor de kinderen. In het ontwerp heb ik daar rekening mee gehouden en een bureau gemaakt in het wandmeubel.

Door middel van SketchUp en meerdere moodboards is er een ontwerp en advies gemaakt. Tijdens deze opdracht kregen de eigenaren een mogelijkheid om terug te verhuizen naar Portugal, dus helaas hebben we het ontwerp niet kunnen finaliseren. Hieronder zie je hoever we zijn gekomen. 

SKETCHUP & MOODBOARD

 

OUDE SITUATIE

RESULTAAT